Bakteria E. coli w partii tatara wołowego i metki cebulowej znanej marki
Główny Inspektorat Sanitarny wydał w piątek ostrzeżenie dotyczące partii tatara wołowego, w którym wykryto bakterie Escherichia coli. Kilka godzin później poinformował o wykryciu tej samej bakterii w jednej partii metki cebulowej. W obu przypadkach producent, Sokołów SA, wycofuje produkt z obrotu.
GIS poinformował, że w wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto bakterie Escherichia coli produkujące toksynę shiga (STEC) w badanych próbkach metki cebulowej. Komunikat dotyczy produktu Sokołów Metka kiełbasa Surowa Cebulowa 170 g; numer partii: 8225281102; termin przydatności do spożycia: 24 października 2025 r. Producentem jest Sokołów SA, oddział w Robakowie.
W piątek rano GIS wydał ostrzeżenie dotyczące tatara wołowego tego samego producenta.
Chodzi o produkt: tatar wołowy, 200 g, o numerze partii: 8525281202. Termin przydatności do spożycia to 24 października 2025 r. Producentem jest Sokołów SA, oddział w Tarnowie.
Źródło: Republika, PAP
Dziękujemy, że przeczytałaś/eś nasz artykuł do końca.
Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.
Jesteśmy na Youtube: Bądź z nami na Youtube
Jesteśmy na Facebooku: Bądź z nami na FB
Jesteśmy na platformie X: Bądź z nami na X