DRAMAT! Zjadł odgrzane spaghetti i zmarł

Student z Belgii zmarł po zjedzeniu odgrzanego spaghetti. Złe przechowywanie potrawy okazało się być przyczyną śmierci. Badania wykazały zatrucie niebezpieczną bakterią Bacillus cereas.
Mężczyzna podgrzał w mikrofalówce spaghetti, przygotowane pięć dni wcześniej. Jednak jedzenie nie było przechowywane w lodówce, stało na blacie. Po zjedzeniu posiłku chłopak źle się poczuł, cierpiał na bóle głowy, nudności i ból brzucha, wymiotował kilka godzin.
Następnego dnia rano został znaleziony martwy w swoim łóżku. Badania wykazały zatrucie pokarmowe bakterią Bacillus cereas.
Temperatura przechowywania żywności w lodówce powinna wynosić od 0 do 5°C. Wzrost temperatury powyżej tej granicy prowadzi m.in. do namnażania się bakterii. Czasem bardzo niebezpiecznych dla zdrowia.
Lekarze przestrzegają przed spożywaniem jedzenia, które przechowywane było poza lodówką dłużej niż kilka godzin. Zwłaszcza jeśli pachnie inaczej, niż powinno.
Polecamy Zaprzysiężenie Karola Nawrockiego
Wiadomości
Będzie referendum w Piotrkowie dotyczące imigrantów! Triumfują mieszkańcy, Ruch Obrony Granic i Klub „Gazety Polskiej”
"Ja czegoś nie rozumiem". Tak matka niepełnosprawnego dziecka reaguje na jeden z przykładów z afery KPO [WIDEO]
Najnowsze

Będzie referendum w Piotrkowie dotyczące imigrantów! Triumfują mieszkańcy, Ruch Obrony Granic i Klub „Gazety Polskiej”

Tusk chce wojny z prezydentem Karolem Nawrockim

Komisja Europejska chce wyjaśnień od Polski w sprawie skandalu z wydatkowaniem środków z KPO
