Rozgrzewająca zupa porowa z mięsem mielonym
W dzisiejszym porannym programie Wstajemy, Emilia Wierzbicki i Karol Kus, przygotowali pyszną rozgrzewającą zupę. Podajemy przepis!
Składniki:
• 50 dag mięsa mielonego (wołowe lub wołowo-wieprzowe)
• 2 duże pory
• 2 szalotki
• 100 g serka topionego śmietankowego
• 200 g śmietany 18%
• 1,5 l bulionu warzywnego
• Oliwa lub olej
• Pieprz kolorowy ziarnisty i sól do smaku
• Szczypta gałki muszkatołowej
• Świeże zioła do dekoracji
• Grzanki z pszennej bułki 🥖
Przygotowanie:
1. Emilia i Karol zaczęli od podsmażenia mięsa mielonego na oliwie, doprawiając solą i pieprzem. Odsączyli tłuszcz i odłożyli na bok.
2. Na tej samej patelni podsmażyli por i szalotki, podlali bulionem i dusili 10 minut.
3. Następnie dodali warzywa do garnka z bulionem i gotowały 20 minut.
4. Zmiksowali szklankę wywaru z serkiem topionym, dodali śmietankę i wszystko połączyli w garnku. Na koniec wrzucili mięso.
5. Zupę doprawili pieprzem i gałką muszkatołową, a na talerzach udekorowali ziołami.
Efekt? Absolutnie przepyszny!
Oglądajcie program "Wstajemy" i gotujcie razem z nami. Smacznego!
Polecamy Hity w sieci
Wiadomości
Najnowsze

Co może jeszcze zrobić Donald Tusk, by zaprzysiężenie Nawrockiego się nie odbyło?

Rodrygo za Diaza? Liverpool szykuje kolejny wielki transfer

Przedstawicieli LGBT gościmy chętnie, pieski też, ale jak przyjedziesz z dzieckiem, to "do widzenia, tam są drzwi"?
