Uwaga! Szkodliwe związki w jedzeniu - naukowcy ostrzegają

Amerykańscy specjaliści przestrzegają przed ośmioma grupami chemikaliów, które mogą znajdować się w przetworzonym i pakowanym jedzeniu. Mogą one szkodzić na wiele różnych sposobów, a najbardziej narażone są dzieci.
Na łamach pisma „Pediatrics” eksperci z Amerykańskiej Akademii Pediatrycznej opisują najczęściej spotykane w żywności związki chemiczne, które mogą wywoływać różnego typu zaburzenia, a nawet zwiększyć ryzyko poważnych chorób.
Jak podają naukowcy, w ciągu ostatnich dwóch dekad wzrosła świadomość możliwych, groźnych skutków stosowania różnego typu substancji chemicznych przy wytwarzaniu żywności.
W opracowaniu eksperci zwracają uwagę na osiem grup związków chemicznych.
Polecamy Hity w sieci
Wiadomości
UJAWNIAMY: Tęczowa nawałnica – już 185 000 zł w 3 dni! 2 razy więcej niż oba sztaby kandydatów razem wzięte!
Hejt na marszu Trzaskowskiego. Biejat uderza w prawicowych wyborców: wybór pomiędzy Polską brunatną, a Polską mieniącą się tysiącem kolorów [WIDEO]
Najnowsze

Zakończyła się wymiana jeńców 1000 na 1000 między Ukrainą i Rosją

Czy sojusz Lewicy z Konfederacją zmieni układ sił w polskiej polityce?

HIT DNIA
Tusk pozazdrościł uczestnikom Marszu za Polską. Internauci go wyprostowali! [KOMENTARZE]
