Magda Gessler podnosi ceny cateringu świątecznego. Uszka za 73 zł, bigos za 89 zł
Magda Gessler znów przygotowała swoje słynne menu świąteczne „U Fukiera”, jednak w tym roku ceny ponownie poszybowały w górę.
W ofercie znalazły się klasyczne potrawy wigilijne, choć ich ceny potrafią wywołać zawrót głowy. Za 900 ml barszczu czerwonego trzeba zapłacić 69 zł, a jeśli ktoś marzy o kompletnym zestawie, do wyboru ma dziesięć uszek za 73 zł, czyli o kilka złotych drożej niż przed rokiem. Miłośnicy tradycyjnych smaków mogą skusić się także na czystą zupę grzybową w cenie 85 zł czy pięć pierogów za 53 zł. W menu znalazł się również bigos za 89 zł.
A jeśli ktoś marzy o słodkim zwieńczeniu świątecznej kolacji, musi przygotować jeszcze większy budżet. W ofercie znajdują się m.in. tort makowy z pomarańczami ważący 3,5 kg za 475 zł, piernik staropolski z powidłami w cenie 95 zł za kilogram, sernik krakowski za 97 zł, makowiec z orzechami za 149 zł (1,2 kg) czy elegancka beza migdałowa z kremem za 133 zł.
Magda Gessler od lat powtarza, że jej klienci płacą nie tylko za produkt, lecz za tradycję, ręczne wykonanie i dbałość o każdy detal. Jednak miłośnicy kulinariów pamiętają, że dwa lata temu youtuber Książulo testował jej catering – i choć zapowiadał się obiecująco, recenzja okazała się daleka od zachwytu.
Źródło: Piotr Żmudzki, CCA-SA 4.0 via Wikipedia Commons
Źródło: Republika
Dziękujemy, że przeczytałaś/eś nasz artykuł do końca.
Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.
Jesteśmy na Youtube: Bądź z nami na Youtube
Jesteśmy na Facebooku: Bądź z nami na FB
Jesteśmy na platformie X: Bądź z nami na X
Polecamy Sejm. Wybór Marszałka
Wiadomości
Najnowsze
Kluczowi specjaliści korzystają z AI bez zgody przełożonych. Konsekwencje mogą być fatalne
Kobylarz alarmuje: Gdy tylko Tusk dochodzi do władzy robi wszystko, by osłabić Polskę
Mężczyzna pobierał przez trzy lata emeryturę po zmarłej matce. Jej zwłoki ukrył w...