Angelina Jolie zajada się… owadami! W jej diecie świerszcze, tarantule i starożytne zboża

Angelina Jolie od lat znana jest nie tylko z ról filmowych i działań humanitarnych, ale też z nietypowego podejścia do diety. Aktorka stawia na produkty naturalne, nieprzetworzone i inspirowane starożytnymi tradycjami żywieniowymi. A w jej menu można znaleźć naprawdę zaskakujące składniki – od prosa i orkiszu po… tarantule i świerszcze!
Jolie od dawna sięga po alternatywne źródła białka. Wśród jej codziennych wyborów są m.in. komosa ryżowa, świeże warzywa, owoce i owady. Tak, dobrze czytasz – owady.
Podczas jednej z podróży do Kambodży – ojczyzny jej adopcyjnego syna Maddoxa – Angelina wspólnie z dziećmi próbowała lokalnych specjałów. Wśród nich znalazły się smażone tarantule i skorpiony, które – jak twierdzi aktorka – można przygotować w domowych warunkach.
Stacja BBC News opublikowała wówczas wyjątkowy materiał z tej wyprawy, w którym Jolie uczyła bliźniaki Knoxa i Vivienne, jak odpowiednio przygotować pająki do jedzenia.
Widzicie te zęby? Trzeba wyjąć kły – tłumaczyła dzieciom na wizji.
W rozmowie z „Good Morning America” zdradziła też, że owady w jej domu to nie żadna egzotyka:
Moje dzieci potrafią zjeść paczkę świerszczy jak chipsy – mówiła z uśmiechem.
Angelina Jolie przekonuje, że to nie tylko ciekawe kulinarnie, ale też ekologiczne i wartościowe. A jak widać – cała rodzina chętnie za tym podąża.
Źródło: Republika
Dziękujemy, że przeczytałaś/eś nasz artykuł do końca.
Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.
Jesteśmy na Youtube: Bądź z nami na Youtube
Jesteśmy na Facebooku: Bądź z nami na FB
Jesteśmy na platformie X: Bądź z nami na X