Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności w związku z stwierdzeniem pałeczek Salmonella Enteritidis na powierzchni skorupek jaj.
Szczegóły dotyczące produktów:
Produkt - JAJA KURZE Jaja z chowu klatkowego 10 sztuk, klasa A, klasa wagowa M
Data minimalnej trwałości będąca jednocześnie numerem partii: 20.05.2019 (12)
Kod na skorupkach jaj: 3-PL14271307
Producent - Ferma "Złote Jajko", 09-213 Gozdowo, Bonisław 75
Zakład pakowania jaj - Ovos Sp. z o.o., ul. Borek 5, 09-320 Bieżuń, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 14375901
EKSPERCI APELUJĄ:
Nie należy spożywać jaj, szczególnie na surowo, o numerze partii i kodzie na skorupce wskazanym w komunikacie z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia.
Należy również pamiętać, że bakterie obecne na powierzchni skorupek mogą zostać przeniesione na inne powierzchnie w wyniku kontaktu z zanieczyszczonymi jajami.
Polecamy Nasze programy
Wiadomości
Ziobro ukarany za nieobecność na nielegalnej komisji ds. "Pegasusa". Polityk: "ukarała mnie celebrytka TVN"
Dla Tuska Trump to "nakryty na kradzieży złodziej", a dla żony Sikorskiego - "produkt mafijnego świata"
Najnowsze
Ziobro ukarany za nieobecność na nielegalnej komisji ds. "Pegasusa". Polityk: "ukarała mnie celebrytka TVN"
Express Republiki | 09.11.2024 | Republika
Obywatelskie ujęcie kompletnie pijanego... policjanta, który przewoził dziecko
"Budda" miał być szantażowany. Prokuratura potwierdza, że zajmowała się tą sprawą