Już w niedzielę 25 czerwca o godzinie 8:40 zapraszamy do Telewizji Republika na premierowy odcinek przepysznego programu pt.: „Smaki Lasu”.
Druga seria programu kulinarno-informacyjnego dla wielbicieli pysznej, leśnej kuchni składa się z 12 odcinków. Po raz kolejny będziemy mogli poznać autorskie przepisy naszych prowadzących: Karola Kusa i Jakuba Wolskiego, którzy przygotowali dla widzów specjalne kulinarne niespodzianki.
W poprzedniej serii przyrządzaliśmy tak niecodzienne dania, jak: burger z dziczyzną, majonezem jałowcowym i kiszonym czosnkiem niedźwiedzim, duszona sarnina na sposób koczowniczy, tatar z jelenia, czy dania, które pokochają nie tylko wegetarianie –prażonkę z kociołka z leśnymi ziołami, czy buchty z jagodami i śmietaną.
Przykładowe programy pierwszej serii na naszym kanale YT:
- Dzik w ziołach z warzywami Smaki Lasu
- Soczysty burger z dziczyzną, majonezem jałowcowym i kiszonym czosnkiem niedźwiedzim | SMAKI LASU
- Smaki Lasu Buchty z jagodami i śmietaną
- Smażona pierś kaczki w miodzie wrzosowym Smaki Lasu
- Wege prażonka z kociołka z leśnymi ziołami Smaki Lasu
W drugiej serii „Smaków lasu” nadal będziemy odkrywać ciekawe regiony Polski, podkreślać różnorodność lokalnej kuchni i miejsc, w których się pojawimy. Opowiemy o znaczeniu leśnego ekosystemu, a w kulinarnej podroży towarzyszyć nam będą osoby zaangażowane w ochronę polskiej przyrody.
Program kulinarny dla wielbicieli pysznej, leśnej kuchni w każdą niedzielę o godzinie 8.40 na antenie Telewizji Republika.