"Czas jesieni, to czas powrotu do obowiązków i szkoły, to stres mobilizacyjny. U dzieci ten stres obniża odporność. Ten czynnik kreuje stany zapalne w całym organizmie" - mówi Anna Kobylińska, dietetyk. Cała rozmowa w oknie obok!
Dawką wiedzy podzieliła się z widzami Anna Kobylińska w programie "Polska na dzień dobry". Widzowie mogli dowidzieć się między innymi, jak zadbać o odporność jesienią.
#PolskaNaDzieńDobry | Anna #Kobylińska: Czystość żołądka i jelit odpowiada za naszą odporność. Dynia pozwoli wzmocnić naszą odporność, warto sięgać po “żywą” żywność. Coś co jest kompatybilne i pasuje do naszych komórek.#włączprawdę #TVRepublika
— Telewizja Republika 🇵🇱 #włączprawdę (@RepublikaTV) September 23, 2023
"Dary natury, jak cukinia, patison, bakłażan czy fasola, to jesienne produkty. Cebula, czosnek, kurkuma to produkty, które wzmacniają nasz organizm, a przy okazji są naturalnymi antybiotykami." - dodaje Anna Kobylińska
#PolskaNaDzieńDobry | Anna #Kobylińska: Rekomenduje nasze polskie stare odmiany jabłek i gruszek. Im będą mniej ładnie wyglądały, szansa że zostały dodatkowo “wzbogacone” jest niższa.#włączprawdę #TVRepublika
— Telewizja Republika 🇵🇱 #włączprawdę (@RepublikaTV) September 23, 2023