Tradycyjne Smaki Lubelszczyzny. Karp po sobieszyńsku [wideo]

Sobieszyn to urokliwa miejscowość położona w pradolinie Wieprza, otoczona malowniczymi stawami. W najnowszym odcinku Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny poznajemy niezwykłą historię lokalnego Koła Gospodyń Wiejskich, którego korzenie sięgają jeszcze czasów drugiej wojny światowej. Po latach przerwy, dzięki zaangażowaniu społeczności, tradycje zostały odnowione, a dziś koło liczy 34 członków – 18 kobiet i 16 mężczyzn, którzy wspólnie pielęgnują regionalne zwyczaje. Tradycje Sobieszyna to także wyjątkowe smaki. Tym razem panowie z koła przygotowali prawdziwą regionalną perełkę – karpia po sobieszyńsku. To danie, pełne aromatów i lokalnych akcentów. Zapraszamy do obejrzenia!
Polecamy Klarenbach. Tu się Mówi
Wiadomości
Cenckiewicz: Polska nie powinna przykładać ręki do operacji wydania człowieka, który zaszkodził Rosji
Wiceszefowa Polski 2050 przeciwko oddaniu stanowiska marszałka Sejmu: „Nie będę popierać pana Czarzastego”
Najnowsze

Biskupi Europy apelują do Unii Europejskiej o obronę wolności religijnej

Po śmierci żony i kolizji drogowej Rynkowski rezygnuje z jesiennych koncertów

Jak będą drenować duże pieniądze z kieszeni Polaków? Jest raport „Solidarności” o ETS2 [WIDEO]
