Gotuj w zgodzie z rytmem natury! Zapraszamy do lektury

Gotowanie w zgodzie z rytmem natury? Nic prostszego. Patrycja Machałek w swojej nowej książce przygotowała ponad 100 przepisów z wykorzystaniem dzikich ziół, chwastów, kwiatów oraz liści drzew.
Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek - wszystkie te miejsca skrywają dzikie rośliny będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.
W książce znajdują się przepisy na:
* drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu
* marmoladę z dzikiej forsycji
* surówkę z liśćmi lipy
* leśny dżin z jałowca
* pokrzywowe kluseczki
I wiele innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin.
materiały prasowe
Komentarze
Polecamy Poranek Radia
Wiadomości
Prezydent Nawrocki spotka się dziś z szefem MSZ Chin. Pierwsza taka wizyta wysłannika Pekinu od sześciu lat