Dziczyzna to mięso szlachetne i wyjątkowe, znane w polskiej kuchni praktycznie od zawsze. Cechuje się wyrafinowanym smakiem oraz zapachem, które zawdzięcza temu, że zwierzę żywiło się naturalnym, leśnym pokarmem. Mięso cenione jest za niski odsetek tłuszczu, a także za wysoką zawartość białka oraz cennych składników odżywczych i witamin. W tym odcinku programu „Dania z dziczyzny” zapraszamy na pełną smaku ucztę, będziemy przyrządzać schab z dzika na uzbeckiej patelni. Polecamy!
Składniki:
- Schab z dzika
Przyprawa Karola:
- Sól
- Świeży czosnek
- Tymianek
- Lubczyk
- Kolendra
- Suszona kozieradka
- Ziele angielskie
- Mięta suszona
- Estragon
Sposób przygotowania:
Schab z dzika kroimy na plastry, podobnie jak na tradycyjne schabowe. Nie przyprawiamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i wrzucamy mięso. Obsmażamy z obu stron. Po zdjęciu z patelni obsypujemy mieszanką ziół (sól, czosnek, tymianek, lubczyk, kolendra, suszona kozieradka, ziele angielskie, mięta suszona oraz estragon). Smacznego!
Polecamy Nasze programy
Wiadomości
Najnowsze
Rybakina ma nowego trenera. To słynny Chorwat
Badania mężczyzn - Movember na świecie | Republika Wstajemy
Napisał do nas funkcjonariusz policji: "sytuacja w naszej służbie staje się coraz bardziej dramatyczna"
Hospicjum Sióstr Felicjanek: Miejsce, gdzie nadzieja spotyka się z opieką | Republika Wstajemy