Coś na ząb dla miłośników leśnej kuchni. Prawdziwy dziki schab [wideo]

Dziczyzna to mięso szlachetne i wyjątkowe, znane w polskiej kuchni praktycznie od zawsze. Cechuje się wyrafinowanym smakiem oraz zapachem, które zawdzięcza temu, że zwierzę żywiło się naturalnym, leśnym pokarmem. Mięso cenione jest za niski odsetek tłuszczu, a także za wysoką zawartość białka oraz cennych składników odżywczych i witamin. W tym odcinku programu „Dania z dziczyzny” zapraszamy na pełną smaku ucztę, będziemy przyrządzać schab z dzika na uzbeckiej patelni. Polecamy!
Składniki:
- Schab z dzika
Przyprawa Karola:
- Sól
- Świeży czosnek
- Tymianek
- Lubczyk
- Kolendra
- Suszona kozieradka
- Ziele angielskie
- Mięta suszona
- Estragon
Sposób przygotowania:
Schab z dzika kroimy na plastry, podobnie jak na tradycyjne schabowe. Nie przyprawiamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i wrzucamy mięso. Obsmażamy z obu stron. Po zdjęciu z patelni obsypujemy mieszanką ziół (sól, czosnek, tymianek, lubczyk, kolendra, suszona kozieradka, ziele angielskie, mięta suszona oraz estragon). Smacznego!
Polecamy Poranek Radia
Wiadomości
Kurzejewski: obecni rządzący chcą przyzwyczaić Polaków, że drony będą spadać, że jest niebezpiecznie
Amerykański ośrodek analityczny zbadał sprawę rosyjskich dronów nad Polską. Podaje, jaki był cel Kremla
Morawiecki apeluje do rządu Tuska: czas na deregulację polskiego prawa i zamówień MON na rzecz polskiego sektora dronowego
Najnowsze

Błaszczak krytykuje wpis Sikorskiego: trzeba wykorzystać sytuację do tego, żeby zbudować Fort Trump

Wojciechowska van Heukelom: niedouczony młodzieniec Jaskulski powinien zostać ukarany!

PILNE: Trump potwierdza zatrzymanie podejrzanego o zabójstwo Charliego Kirka

Uwolnieni więźniowie polityczni Łukaszenki w Wilnie dziękują za wsparcie

Kurzejewski: obecni rządzący chcą przyzwyczaić Polaków, że drony będą spadać, że jest niebezpiecznie

Amerykański ośrodek analityczny zbadał sprawę rosyjskich dronów nad Polską. Podaje, jaki był cel Kremla
