Tradycyjne Smaki Lubelszczyzny: tort pełen owoców i aromatu

W najnowszym odcinku programu „Tradycyjne Smaki Lubelszczyzny” przenosimy się do Kraśniczyna w powiecie krasnostawskim – serca rolniczego regionu. To tutaj od pokoleń uprawia się zboża, rzepak, kukurydzę czy pszenicę, a w przydomowych ogródkach królują truskawki, wiśnie i porzeczki, które trafiają do domowych przetworów i wypieków. Bohaterki odcinka tym razem zdradzają nam swoje tajemnice przygotowania wyjątkowego tortu weselnego. Zobaczcie, jak z prostych składników powstaje prawdziwa uczta dla oka i podniebienia. Zapraszamy do oglądania!
Komentarze
Polecamy Klarenbach. Tu się Mówi
Wiadomości
Cenckiewicz: Polska nie powinna przykładać ręki do operacji wydania człowieka, który zaszkodził Rosji
Wiceszefowa Polski 2050 przeciwko oddaniu stanowiska marszałka Sejmu: „Nie będę popierać pana Czarzastego”
Najnowsze

Biskupi Europy apelują do Unii Europejskiej o obronę wolności religijnej

Po śmierci żony i kolizji drogowej Rynkowski rezygnuje z jesiennych koncertów

Jak będą drenować duże pieniądze z kieszeni Polaków? Jest raport „Solidarności” o ETS2 [WIDEO]
