Tradycyjne Smaki Lubelszczyzny: placki z sosem grzybowym

W najnowszym odcinku „Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny” przenosimy się do malowniczego Horodyska nad zalewem Maczuły – miejsca, gdzie tradycja spotyka się z naturą. Tym razem bohaterami odcinka są ziemniaki i grzyby – dary pól i lasów. Gospodynie przygotowują rumiane placki ziemniaczane z sosem z leśnych grzybów, krok po kroku zdradzając swoje sekrety kulinarne. To smak, który łączy pokolenia i przypomina o bogactwie kulinarnej tradycji Lubelszczyzny. Smacznego!
Komentarze
Polecamy Poranek Radia
Wiadomości
Miały być mieszkania i podwyżki - skończyło się na obietnicach. Trwa protest związków zawodowych służby więziennej
Dramatyczne informacje z Ukrainy. Dziesiątki zabitych po rosyjskim ataku na Jarową w obwodzie donieckim
Najnowsze

Głośna sprawa gwałtu z udziałem gwiazd TVN Turbo. Proces pod specjalnym nadzorem

Nowi wiceministrowie w Ministerstwie Zdrowia. Odeszli ludzie Leszczyny

Alarm: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Częstochowie jest na skraju upadku!
