Tradycja w nowej odsłonie: pyzy ziemniaczane z soczewicą
W najnowszym odcinku „Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny” odwiedzamy Turowo, gdzie gospodarze pokazują, jak wygląda życie na wsi – od uprawy zbóż i warzyw po robienie domowych przetworów. To prostota i smak prosto z ogrodu. Tym razem bohaterowie przygotowują wyjątkowe danie – pyzy ziemniaczane z soczewicą, nagrodzone w konkursie „Kobieta Przedsiębiorcza w stylu wege”. To kolejny odcinek o tradycji, smaku i pasji, które od lat towarzyszą mieszkańcom Lubelszczyzny.
Komentarze
Najnowsze
[PILNE] Awaria wewnętrznego systemu alarmowego pogotowia. Szukający pomocy są bezpieczni
"Myśląc Polska". Gwiazdowski: Najgorszym podatkiem jest podatek od wynagrodzeń i emerytur
Matecki: Migranci spoza Europy popełniają 84% gwałtów i napaści w Szwecji