Tradycja na talerzu: pampuchy ziemniaczane z lubelskiej wsi
W najnowszym odcinku „Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny” przenosimy się do malowniczej gminy Leśniowice, nad zalew „Maczuły”. To tutaj lokalne gospodynie uprawiają zboża, hodują zielononóżki i przygotowują domowe przetwory – wszystko zdrowe, naturalne i bez chemii. W odcinku zobaczymy krok po kroku, jak powstaje wyjątkowa potrawa – pampuchy nadziewane farszem ziemniaczanym z dodatkiem świeżego koperku z własnego ogródka. To smak tradycji, który łączy prostotę i autentyczność lubelskiej kuchni.
Komentarze
Polecamy Hity w sieci
Wiadomości
Polska głosem regionu w G20. Marcin Przydacz: Jesteśmy tu reprezentantem całego regionu Europy Środkowej i Wschodniej
Prokuratura wszczyna śledztwo po publikacji "Wyborczej". Chodzi o ujawnienie danych o zdrowiu prof. Sławomira Cenckiewicza
Najnowsze
Polska głosem regionu w G20. Marcin Przydacz: Jesteśmy tu reprezentantem całego regionu Europy Środkowej i Wschodniej
Internauci ostro odpowiadają na ataki Czarzastego wobec prezydenta Nawrockiego
Prokuratura wszczyna śledztwo po publikacji "Wyborczej". Chodzi o ujawnienie danych o zdrowiu prof. Sławomira Cenckiewicza
Nowelizacja ustawy górniczej podpisana przez prezydenta