Tradycja na talerzu: pampuchy ziemniaczane z lubelskiej wsi

W najnowszym odcinku „Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny” przenosimy się do malowniczej gminy Leśniowice, nad zalew „Maczuły”. To tutaj lokalne gospodynie uprawiają zboża, hodują zielononóżki i przygotowują domowe przetwory – wszystko zdrowe, naturalne i bez chemii. W odcinku zobaczymy krok po kroku, jak powstaje wyjątkowa potrawa – pampuchy nadziewane farszem ziemniaczanym z dodatkiem świeżego koperku z własnego ogródka. To smak tradycji, który łączy prostotę i autentyczność lubelskiej kuchni.
Komentarze
Polecamy Poranek Radia
Wiadomości
Najnowsze

Estonia nie czeka na kolejne rosyjskie prowokacje. Jest gotowa na myśliwce przenoszące broń atomową

Euro Cup piłkarek ręcznych: Polska zagra ze Słowacją na inaugurację

Edukacja zdrowotna i „edukatorzy” tolerancji. Rodzice zatrzymali zajęcia w warszawskim liceum
