Tradycja na talerzu: pampuchy ziemniaczane z lubelskiej wsi
  W najnowszym odcinku „Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny” przenosimy się do malowniczej gminy Leśniowice, nad zalew „Maczuły”. To tutaj lokalne gospodynie uprawiają zboża, hodują zielononóżki i przygotowują domowe przetwory – wszystko zdrowe, naturalne i bez chemii. W odcinku zobaczymy krok po kroku, jak powstaje wyjątkowa potrawa – pampuchy nadziewane farszem ziemniaczanym z dodatkiem świeżego koperku z własnego ogródka. To smak tradycji, który łączy prostotę i autentyczność lubelskiej kuchni.
    Komentarze
  
  Polecamy Polityczna Kawa
Wiadomości
Najnowsze
  
Prusinowski o losie Ziobry: stawką jest życie człowieka
  
Do jakich prowokacji może dojść podczas tegorocznego Marszu Niepodległości?
  
Kuba Wojewódzki ZAATAKOWAŁ Annę Muchę! Poszło o Jacka Kurskiego. Aktorka nie wytrzymała: „PUKNIJ SIĘ!”