Tradycja na talerzu: pampuchy ziemniaczane z lubelskiej wsi

W najnowszym odcinku „Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny” przenosimy się do malowniczej gminy Leśniowice, nad zalew „Maczuły”. To tutaj lokalne gospodynie uprawiają zboża, hodują zielononóżki i przygotowują domowe przetwory – wszystko zdrowe, naturalne i bez chemii. W odcinku zobaczymy krok po kroku, jak powstaje wyjątkowa potrawa – pampuchy nadziewane farszem ziemniaczanym z dodatkiem świeżego koperku z własnego ogródka. To smak tradycji, który łączy prostotę i autentyczność lubelskiej kuchni.
Komentarze
Polecamy Klarenbach. Tu się Mówi
Wiadomości
Najnowsze

Łukasz Mejza w oświadczeniu przeprasza za przekroczenie prędkości na trasie ekspresowej i odnosi się do „rajdu” Tuska

Gęste mgły sparaliżują Polskę. IMGW ostrzega kierowców i pieszych

Gorąca dyskusja w „Gościu Dzisiaj”. Tumanowicz ostro o polityce rządu
