Tradycja na talerzu: gryczak w stylu wege

W najnowszym odcinku Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny przenosimy się do malowniczego Jagodnego w powiecie chełmskim. To miejsce otoczone polami zbóż, słoneczników i lasami pełnymi grzybów, jagód i jeżyn. Tu kuchnia bazuje na tym, co daje natura – kaszach, ziemniakach, warzywach i domowych serach. Bohaterką odcinka jest potrawa wyróżniona w konkursie „Kobieta Przedsiębiorcza w stylu wege” – gryczak pod kołderką grzybową. Zobaczcie, jak krok po kroku powstaje ten wyjątkowy przysmak i poczujcie klimat kuchni naszych babć. Zapraszamy do oglądania!
Polecamy Poranek Radia
Wiadomości

Kurzejewski: obecni rządzący chcą przyzwyczaić Polaków, że drony będą spadać, że jest niebezpiecznie
Amerykański ośrodek analityczny zbadał sprawę rosyjskich dronów nad Polską. Podaje, jaki był cel Kremla
Morawiecki apeluje do rządu Tuska: czas na deregulację polskiego prawa i zamówień MON na rzecz polskiego sektora dronowego
Jarosław Kaczyński apeluje o wsparcie finansowe wyborców prawicy: „To sprawa przyszłości naszego kraju”
Najnowsze

Błaszczak krytykuje wpis Sikorskiego: trzeba wykorzystać sytuację do tego, żeby zbudować Fort Trump

Wojciechowska van Heukelom: niedouczony młodzieniec Jaskulski powinien zostać ukarany!

Uwolnieni więźniowie polityczni Łukaszenki w Wilnie dziękują za wsparcie

Zagraniczne media internetowe: Za eskalację wydarzeń z dronami nad Polską odpowiada Moskwa

Kurzejewski: obecni rządzący chcą przyzwyczaić Polaków, że drony będą spadać, że jest niebezpiecznie

Amerykański ośrodek analityczny zbadał sprawę rosyjskich dronów nad Polską. Podaje, jaki był cel Kremla
