„Smaki Polski – Kuchnia Dworska” zaprasza do polskiego Wersalu, na wyjątkową zupę [wideo]
W najnowszym odcinku programu Smaki Polski przenosimy się na Lubelszczyznę, do malowniczej Kozłówki – miejsca, które śmiało można nazwać polskim Wersalem. To tutaj, w otoczeniu magnackich ogrodów i historycznego pałacu Zamoyskich, odkrywamy sekrety dawnej kuchni dworskiej. W tej wyjątkowej scenerii poznajemy przepis na pejzankę – inspirowaną kuchnią francuską zupę chłopską, przyrządzoną jednak z polskich składników i według dworskiej tradycji. Ten odcinek to nie tylko kulinaria, ale i podróż w czasie – do epoki, gdy smaki łączyły się z dworskim splendorem, a polska tradycja z europejskimi inspiracjami. Zapraszamy do oglądania – odkryj smak historii z programem „Smaki Polski – Kuchnia Dworska”!
Polecamy Hity w sieci
Wiadomości
TYLKO U NAS
Fundusz Pracy bez pieniędzy na praktyki – chaos refundacyjny uderza w młodych praktykantów
Zełenski na linii frontu pod Kupiańskiem. Prezydent Ukrainy podziękował żołnierzom za walkę z rosyjskim agresorem
płk. Kozłowski z apelem do Tuska: jak najszybciej oficerowie kontrwywiadu muszą odwiedzić Siemoniaka
Ogromna skala nadużyć władzy! Poznaliśmy raport Komisji do spraw Naruszeń Niezawisłości Sędziów i Asesorów w Polsce
Najnowsze
Bochenek: Jutro przedstawimy ofertę programową dotycząca ochrony zdrowia
Cenckiewicz chce odwieszenia poboru. Tomczyk: nie ma takich planów
Powstaje film o Edycie Górniak! Pokaże jej drogę z Ziębic na światowe sceny.