Smaki Polski - Kuchnia Dworska. Czulent jagnięcy z Trójstyku Kultur

W najnowszym odcinku programu Smaki Polski – Kuchnia Dworska przeniesiemy się nad malowniczy Bug, do Orchówka, gdzie stykają się granice Polski, Białorusi i Ukrainy. To wyjątkowe miejsce, zwane „Trójstykiem”, od wieków jest przestrzenią spotkania kultur, tradycji i smaków. Odwiedzimy także Włodawę – miasto trzech kultur, o którego historii opowie marszałek województwa lubelskiego Jarosław Stawiarski. Nie zabraknie kulinarnej podróży –Karol przygotuje tradycyjny żydowski czulent jagnięcy, pełen aromatycznych ziół i warzyw strączkowych. Ten odcinek to spotkanie historii, gościnności i niezwykłych smaków Lubelszczyzny.
Komentarze
Najnowsze

Otruła rodzinę serwując na obiad grzybki. Rozprawa była transmitowana na żywo

Stefaniuk: żołnierze powiedzieli mi, że mają zakaz strzelania do obcych dronów

Nowe ustalenia w sprawie wypadku, w którym zginęła dziennikarka Katarzyna Stoparczyk
