Smaki Polski - Kuchnia Dworska. Czulent jagnięcy z Trójstyku Kultur

W najnowszym odcinku programu Smaki Polski – Kuchnia Dworska przeniesiemy się nad malowniczy Bug, do Orchówka, gdzie stykają się granice Polski, Białorusi i Ukrainy. To wyjątkowe miejsce, zwane „Trójstykiem”, od wieków jest przestrzenią spotkania kultur, tradycji i smaków. Odwiedzimy także Włodawę – miasto trzech kultur, o którego historii opowie marszałek województwa lubelskiego Jarosław Stawiarski. Nie zabraknie kulinarnej podróży –Karol przygotuje tradycyjny żydowski czulent jagnięcy, pełen aromatycznych ziół i warzyw strączkowych. Ten odcinek to spotkanie historii, gościnności i niezwykłych smaków Lubelszczyzny.
Komentarze
Polecamy Komisja Zbigniew Ziobro
Wiadomości
Najnowsze

Kayah w tym roku pożegnała mamę, tatę i psa: "Gdy żegnasz matkę, żegnasz kawał siebie"

Wojewoda trafił przed sąd za zdjęcie krzyża

Rząd rezygnuje z tarczy antykorupcyjnej przy kluczowym przetargu kolejowym – transparentność zagrożona?
