Smaki Polski - Kuchnia Dworska. Czulent jagnięcy z Trójstyku Kultur
W najnowszym odcinku programu Smaki Polski – Kuchnia Dworska przeniesiemy się nad malowniczy Bug, do Orchówka, gdzie stykają się granice Polski, Białorusi i Ukrainy. To wyjątkowe miejsce, zwane „Trójstykiem”, od wieków jest przestrzenią spotkania kultur, tradycji i smaków. Odwiedzimy także Włodawę – miasto trzech kultur, o którego historii opowie marszałek województwa lubelskiego Jarosław Stawiarski. Nie zabraknie kulinarnej podróży –Karol przygotuje tradycyjny żydowski czulent jagnięcy, pełen aromatycznych ziół i warzyw strączkowych. Ten odcinek to spotkanie historii, gościnności i niezwykłych smaków Lubelszczyzny.
Komentarze
Najnowsze
[PILNE] Awaria wewnętrznego systemu alarmowego pogotowia. Szukający pomocy są bezpieczni
"Myśląc Polska". Gwiazdowski: Najgorszym podatkiem jest podatek od wynagrodzeń i emerytur
Matecki: Migranci spoza Europy popełniają 84% gwałtów i napaści w Szwecji