Smaki Polski - Kuchnia Dworska. Czulent jagnięcy z Trójstyku Kultur
W najnowszym odcinku programu Smaki Polski – Kuchnia Dworska przeniesiemy się nad malowniczy Bug, do Orchówka, gdzie stykają się granice Polski, Białorusi i Ukrainy. To wyjątkowe miejsce, zwane „Trójstykiem”, od wieków jest przestrzenią spotkania kultur, tradycji i smaków. Odwiedzimy także Włodawę – miasto trzech kultur, o którego historii opowie marszałek województwa lubelskiego Jarosław Stawiarski. Nie zabraknie kulinarnej podróży –Karol przygotuje tradycyjny żydowski czulent jagnięcy, pełen aromatycznych ziół i warzyw strączkowych. Ten odcinek to spotkanie historii, gościnności i niezwykłych smaków Lubelszczyzny.
Polecamy Hity w sieci
Wiadomości
TYLKO U NAS
Fundusz Pracy bez pieniędzy na praktyki – chaos refundacyjny uderza w młodych praktykantów
Zełenski na linii frontu pod Kupiańskiem. Prezydent Ukrainy podziękował żołnierzom za walkę z rosyjskim agresorem
płk. Kozłowski z apelem do Tuska: jak najszybciej oficerowie kontrwywiadu muszą odwiedzić Siemoniaka
Ogromna skala nadużyć władzy! Poznaliśmy raport Komisji do spraw Naruszeń Niezawisłości Sędziów i Asesorów w Polsce
Najnowsze
Bochenek: Jutro przedstawimy ofertę programową dotycząca ochrony zdrowia
Cenckiewicz chce odwieszenia poboru. Tomczyk: nie ma takich planów
Powstaje film o Edycie Górniak! Pokaże jej drogę z Ziębic na światowe sceny.