Smaki Polski – Dworska Kuchnia, Pałac Potockich i Tradycyjne Przepisy

W kolejny odcinku „Smaków Polski” odwiedzamy Radzyń Podlaski – perłę architektury i smaków dworskiej kuchni! To miejsce, gdzie historia i kulinarna tradycja splatają się w wyjątkową całość. Na tle zachwycającego pałacu Potockich, wpisanego do prestiżowego katalogu National Geographic, odkrywamy sekrety rokokowej biesiady. Gotujemy tak, jak przed wiekami – w duchu dworskiej gościnności, z domowym drobiem w roli głównej. Udko kacze duszone z warzywami, ziołami i kapustą to prawdziwa poezja smaków! Jeśli chcecie poczuć klimat magnackich stołów i nauczyć się przepisów z historią w tle – zapraszamy przed telewizory. Smakujcie razem z nami!
Polecamy Polityczna Kawa
Wiadomości
Karol Nawrocki dziękuje za "modlitewne wsparcie" w intencji jego zwycięstwa: to wzmacniało mnie i moją rodzinę
"Niepokalane kaczęcie", "prezydent delikt". Tak Fedorowicz zabawia "uśmiechnięte" Opole w neo-TVP [WIDEO]
Najnowsze

Co najmniej sześć osób zginęło w wyniku zawalenia się mostu w mieście Pune![wideo]

"Niepokalane kaczęcie", "prezydent delikt". Tak Fedorowicz zabawia "uśmiechnięte" Opole w neo-TVP [WIDEO]

Drugorzędny gracz w UE? Tusk i jego „relacje międzynarodowe” pod lupą
