Smaki Polski – Dworska Kuchnia, Pałac Potockich i Tradycyjne Przepisy

W kolejny odcinku „Smaków Polski” odwiedzamy Radzyń Podlaski – perłę architektury i smaków dworskiej kuchni! To miejsce, gdzie historia i kulinarna tradycja splatają się w wyjątkową całość. Na tle zachwycającego pałacu Potockich, wpisanego do prestiżowego katalogu National Geographic, odkrywamy sekrety rokokowej biesiady. Gotujemy tak, jak przed wiekami – w duchu dworskiej gościnności, z domowym drobiem w roli głównej. Udko kacze duszone z warzywami, ziołami i kapustą to prawdziwa poezja smaków! Jeśli chcecie poczuć klimat magnackich stołów i nauczyć się przepisów z historią w tle – zapraszamy przed telewizory. Smakujcie razem z nami!
Komentarze
Polecamy Poranek Radia Republika
Wiadomości
Najnowsze

Klub Gazety Polskiej w Paryżu zaprasza na spotkanie z dr. Tobiaszem Bocheńskim

Matecki pokazał "usprawiedliwienie" z powodu nieobecności w Sejmie. Pisze w nim ostro!

Żakowski nie gryzie się w język, mówi o klęsce rządu: Tusk powinien natychmiast podać się do dymisji [NAGRANIE]
