Smaki Polski – Dworska Kuchnia, Pałac Potockich i Tradycyjne Przepisy
W kolejny odcinku „Smaków Polski” odwiedzamy Radzyń Podlaski – perłę architektury i smaków dworskiej kuchni! To miejsce, gdzie historia i kulinarna tradycja splatają się w wyjątkową całość. Na tle zachwycającego pałacu Potockich, wpisanego do prestiżowego katalogu National Geographic, odkrywamy sekrety rokokowej biesiady. Gotujemy tak, jak przed wiekami – w duchu dworskiej gościnności, z domowym drobiem w roli głównej. Udko kacze duszone z warzywami, ziołami i kapustą to prawdziwa poezja smaków! Jeśli chcecie poczuć klimat magnackich stołów i nauczyć się przepisów z historią w tle – zapraszamy przed telewizory. Smakujcie razem z nami!
Komentarze
Polecamy Polityczna Kawa
Wiadomości
Najnowsze
Legenda debla kończy karierę i żegna się na paryskich kortach
Marcin Warchoł wskazuje na manipulacje KOWR-u ws. afery CPK. "Henryk Smolarz okłamywał opinię publiczną"
Marcin Mroczek pokazał zdjęcie z Kasią Cichopek ze ślubu! Padły piękne słowa do nowożeńców