Smaki Lubelszczyzny – comber z jelenia [wideo]

W kolejnym odcinku programu Smaki Polski – Kuchnia Dworska przenosimy się w samo serce Lasów Janowskich, do malowniczej Florianki, zaledwie 7 km od Zwierzyńca. To miejsce pełne historii, przyrody i smaków, które odkryjemy wspólnie z marszałkiem województwa lubelskiego Jarosławem Stawiarskim. Kucharz Jakub Wolski zaprasza do kuchni, gdzie przygotuje aromatyczny comber z jelenia – jedno z najszlachetniejszych polskich mięs – podany z zielonymi szparagami smażonymi na maśle z dodatkiem rozmarynu. Odcinek to nie tylko kulinarna podróż, ale też opowieść o tym, co warto zobaczyć w Lasach Janowskich i dlaczego są one perłą Lubelszczyzny. Szlachetne smaki, dzika przyroda i wiedza z pierwszej ręki – to wszystko czeka na Was w najnowszym odcinku!
Polecamy Poranek Radia Republika
Wiadomości
Ponad 112 milionów strat dla klientów. Sąd zgodził się na tymczasowe aresztowanie prezesa zarządu spółki Cinkciarz.pl
Nasz Czytelnik: w całej Warszawie nie ma polskich flag z okazji dzisiejszego Święta i rocznicy rzezi wołyńskiej
Najnowsze

Ponad 112 milionów strat dla klientów. Sąd zgodził się na tymczasowe aresztowanie prezesa zarządu spółki Cinkciarz.pl

Posłowie koalicji łamią prawo! Zawiadomienie ws. zamachu na KRRiT

Nasz Czytelnik: w całej Warszawie nie ma polskich flag z okazji dzisiejszego Święta i rocznicy rzezi wołyńskiej
