Smaki Lubelszczyzny – comber z jelenia [wideo]
W kolejnym odcinku programu Smaki Polski – Kuchnia Dworska przenosimy się w samo serce Lasów Janowskich, do malowniczej Florianki, zaledwie 7 km od Zwierzyńca. To miejsce pełne historii, przyrody i smaków, które odkryjemy wspólnie z marszałkiem województwa lubelskiego Jarosławem Stawiarskim. Kucharz Jakub Wolski zaprasza do kuchni, gdzie przygotuje aromatyczny comber z jelenia – jedno z najszlachetniejszych polskich mięs – podany z zielonymi szparagami smażonymi na maśle z dodatkiem rozmarynu. Odcinek to nie tylko kulinarna podróż, ale też opowieść o tym, co warto zobaczyć w Lasach Janowskich i dlaczego są one perłą Lubelszczyzny. Szlachetne smaki, dzika przyroda i wiedza z pierwszej ręki – to wszystko czeka na Was w najnowszym odcinku!
Polecamy Polityczna Kawa
Wiadomości
Niemcy wydają miliardy na ocalałych z Holocaustu. Dla polskich ofiar nie przewidzieli nawet złotówki
Kaleta krytykuje Wawrykiewicza ws. Funduszu Sprawiedliwości. "Czyli wszystko było legalne, ale ekipie Tuska się to nie podoba"
Najnowsze
Matecki: oni muszą mieć świadomość, że tym "żurkiem" się kiedyś zadławią
Awantura nowej burmistrz z radnym w Dusznikach-Zdroju
Niemcy wydają miliardy na ocalałych z Holocaustu. Dla polskich ofiar nie przewidzieli nawet złotówki