Śladami Jana III Sobieskiego – dworskie gotowanie w Smakach Polski

W tym odcinku programu Smaki Polski przenosimy się do Rybczewic Drugich na Lubelszczyźnie, miejsca upamiętniającego króla Jana III Sobieskiego. Ten wyjątkowy punkt na mapie Polski, pełen historii i pięknych widoków, dziś stanie się tłem dla opowieści o życiu i kulinarnych upodobaniach wielkiego władcy. O dworskich tradycjach i królewskiej codzienności opowie marszałek województwa lubelskiego Jarosław Stawiarski. A w kuchni – Karol Kus przygotuje prawdziwą perłę myśliwskiej kuchni – grillowane granie z młodego jelenia. Dworski smak, lokalna historia i piękno regionu – ten odcinek po prostu trzeba zobaczyć!
Komentarze
Najnowsze

Warszawa: Kierowca wjechał w portiernię Instytutu Lotnictwa Sieci Badawczej Łukasiewicz

RPO zajął się sprawą kobiety doprowadzonej w kajdankach zespolonych na pogrzeb własnego dziecka

Ranking WTA: Iga Świątek nadal w TOP 10, Magda Linette z awansem po Nottingham
