Śladami Jana III Sobieskiego – dworskie gotowanie w Smakach Polski
W tym odcinku programu Smaki Polski przenosimy się do Rybczewic Drugich na Lubelszczyźnie, miejsca upamiętniającego króla Jana III Sobieskiego. Ten wyjątkowy punkt na mapie Polski, pełen historii i pięknych widoków, dziś stanie się tłem dla opowieści o życiu i kulinarnych upodobaniach wielkiego władcy. O dworskich tradycjach i królewskiej codzienności opowie marszałek województwa lubelskiego Jarosław Stawiarski. A w kuchni – Karol Kus przygotuje prawdziwą perłę myśliwskiej kuchni – grillowane granie z młodego jelenia. Dworski smak, lokalna historia i piękno regionu – ten odcinek po prostu trzeba zobaczyć!
Komentarze
Polecamy Polityczna Kawa
Wiadomości
Najnowsze
Legenda debla kończy karierę i żegna się na paryskich kortach
Marcin Warchoł wskazuje na manipulacje KOWR-u ws. afery CPK. "Henryk Smolarz okłamywał opinię publiczną"
Marcin Mroczek pokazał zdjęcie z Kasią Cichopek ze ślubu! Padły piękne słowa do nowożeńców