Sielawa z jeziora Piaseczno – kulinarna podróż po Lubelszczyźnie z kuchnią dworską
W 62. odcinku „Smaków Polski – Kuchni Dworskiej” przenosimy się nad malownicze jezioro Piaseczno w gminie Ludwin na Lubelszczyźnie. To właśnie stąd pochodzi główny bohater dzisiejszego dania – świeżo złowiona sielawa, którą przygotowujemy w niecodzienny sposób: w tandorze. Aromatyczna ryba serwowana jest z chrupiącymi chipsami ziemniaczanymi w ziołach. Z gotowym daniem udajemy się do Marszałka Województwa Lubelskiego, Jarosława Stawiarskiego, który opowie o historii jeziora i wyjątkowości tego regionu.
Komentarze
Polecamy Hity w sieci
Wiadomości
TYLKO U NAS
Fundusz Pracy bez pieniędzy na praktyki – chaos refundacyjny uderza w młodych praktykantów
Zełenski na linii frontu pod Kupiańskiem. Prezydent Ukrainy podziękował żołnierzom za walkę z rosyjskim agresorem
płk. Kozłowski z apelem do Tuska: jak najszybciej oficerowie kontrwywiadu muszą odwiedzić Siemoniaka
Ogromna skala nadużyć władzy! Poznaliśmy raport Komisji do spraw Naruszeń Niezawisłości Sędziów i Asesorów w Polsce
Najnowsze
Bochenek: Jutro przedstawimy ofertę programową dotycząca ochrony zdrowia
Cenckiewicz chce odwieszenia poboru. Tomczyk: nie ma takich planów
Powstaje film o Edycie Górniak! Pokaże jej drogę z Ziębic na światowe sceny.