Sielawa z jeziora Piaseczno – kulinarna podróż po Lubelszczyźnie z kuchnią dworską

W 62. odcinku „Smaków Polski – Kuchni Dworskiej” przenosimy się nad malownicze jezioro Piaseczno w gminie Ludwin na Lubelszczyźnie. To właśnie stąd pochodzi główny bohater dzisiejszego dania – świeżo złowiona sielawa, którą przygotowujemy w niecodzienny sposób: w tandorze. Aromatyczna ryba serwowana jest z chrupiącymi chipsami ziemniaczanymi w ziołach. Z gotowym daniem udajemy się do Marszałka Województwa Lubelskiego, Jarosława Stawiarskiego, który opowie o historii jeziora i wyjątkowości tego regionu.
Komentarze
Polecamy Hity w sieci
Wiadomości
Najnowsze

Irlandia przestrogą dla Polski. Trzykrotny wzrost aborcji w ciągu ostatnich kilku lat, zabijane jest jedno na sześć nienarodzonych dzieci

Magda Gessler w PROSTYCH WŁOSACH, bez doczepów i bez makijażu. Wrzuciła zdjęcie z wanny.

Bielan: mam nadzieję, że Hołownia kiedyś dołączy do obozu demokratów
