Kulinarne sekrety Lubelszczyzny – grzyby i płatki owsiane w roli głównej

W najnowszym odcinku Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny przenosimy się do malowniczej Bokinki Królewskiej, gdzie gościnność mieszkańców jest tak samo ceniona jak bogactwo lokalnych smaków. W tym odcinku odkryjemy, jak powstają wyjątkowe kotlety z płatków owsianych i świeżych grzybów. Widzowie dowiedzą się również, jakie gatunki grzybów najczęściej spotyka się w Lubelszczyźnie i jak wzbogacają one smak lokalnej kuchni. To doskonały przykład tradycji łączącej naturę, lokalne produkty i pasję mieszkańców do gotowania. Nie przegapcie tego odcinka – poznajcie smaki, które od wieków cieszą zarówno gości, jak i mieszkańców regionu.
Komentarze
Polecamy Klarenbach. Tu się Mówi
Wiadomości
Najnowsze

Łukasz Mejza w oświadczeniu przeprasza za przekroczenie prędkości na trasie ekspresowej i odnosi się do „rajdu” Tuska

Gęste mgły sparaliżują Polskę. IMGW ostrzega kierowców i pieszych

Gorąca dyskusja w „Gościu Dzisiaj”. Tumanowicz ostro o polityce rządu
