Królik w śmietanie - domowe smaki z serca Lubelszczyzny
W najnowszym odcinku „Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny” odwiedzamy malowniczy Kawęczyn, miejscowość z prawie dwustuletnim zabytkowym dworem i bogatą rolniczą tradycją. To tutaj dbałość o smak i pamięć o dawnych recepturach łączy pokolenia. Bohaterowie odcinka podkreślają, jak ważne jest przekazywanie dzieciom tego, co gotowały i jadły ich babcie. W kuchni przygotowują potrawę wyjątkową – królika w śmietanie, danie nagrodzone pierwszym miejscem na Dniach Piask. Krok po kroku pokazują, jak z prostych składników stworzyć aromatyczne, delikatne danie, doprawione tymiankiem i sercem do tradycji. To opowieść o smaku, rodzinie i kulinarnej dumie Lubelszczyzny. Zapraszamy do oglądania!
Najnowsze
Tam kierowanie autem po zażyciu gazu rozweselającego traktowane jest na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
TRZEBA ZOBACZYĆ!
Co dla Polaków oznacza "być patriotą?". Zobacz ten SONDAŻ
Większość społeczeństwa nie wie, że alkohol może powodować raka!