Gołąbki z kaszą i grzybami - odkryj kuchnię Lubelszczyzny
W najnowszym odcinku „Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny” przenosimy się do malowniczej Lisiowólki koło Radzynia Podlaskiego. To właśnie tutaj, wśród pól pełnych kapusty, gryki i cebuli, powstają potrawy oparte na przepisach przekazywanych z pokolenia na pokolenie. W tym odcinku gospodynie pokazują, jak przygotować wyjątkowe gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami w sosie borowikowym – danie nagrodzone w konkursie „Kobieta Przedsiębiorcza w stylu wege”. To opowieść o kuchni, w której prostota łączy się z bogactwem tradycji, a każdy kęs smakuje jak powrót do rodzinnego domu. Zapraszamy do oglądania!
Komentarze
Najnowsze
[PILNE] Awaria wewnętrznego systemu alarmowego pogotowia. Szukający pomocy są bezpieczni
"Myśląc Polska". Gwiazdowski: Najgorszym podatkiem jest podatek od wynagrodzeń i emerytur
Matecki: Migranci spoza Europy popełniają 84% gwałtów i napaści w Szwecji