Gołąbki z kaszą i grzybami - odkryj kuchnię Lubelszczyzny
W najnowszym odcinku „Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny” przenosimy się do malowniczej Lisiowólki koło Radzynia Podlaskiego. To właśnie tutaj, wśród pól pełnych kapusty, gryki i cebuli, powstają potrawy oparte na przepisach przekazywanych z pokolenia na pokolenie. W tym odcinku gospodynie pokazują, jak przygotować wyjątkowe gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami w sosie borowikowym – danie nagrodzone w konkursie „Kobieta Przedsiębiorcza w stylu wege”. To opowieść o kuchni, w której prostota łączy się z bogactwem tradycji, a każdy kęs smakuje jak powrót do rodzinnego domu. Zapraszamy do oglądania!
Komentarze
Polecamy Życzyn. Akt dywersji
Wiadomości
Prezydent rozmawiał z Hennig-Kloską ponad dwie godziny. Szefernaker ujawnia kulisy weta ws. nowego parku narodowego
Piotr Müller w Republice o zniszczeniu torów koło Życzyna: "To wygląda na zorganizowany akt dywersji"
Najnowsze
Prezydent rozmawiał z Hennig-Kloską ponad dwie godziny. Szefernaker ujawnia kulisy weta ws. nowego parku narodowego
Pułkownik Kozłowski ostrzega przed chaosem informacyjnym rządu
Polska nie ma planu na siebie. Czas go stworzyć.