Gołąbki z kaszą i grzybami - odkryj kuchnię Lubelszczyzny

W najnowszym odcinku „Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny” przenosimy się do malowniczej Lisiowólki koło Radzynia Podlaskiego. To właśnie tutaj, wśród pól pełnych kapusty, gryki i cebuli, powstają potrawy oparte na przepisach przekazywanych z pokolenia na pokolenie. W tym odcinku gospodynie pokazują, jak przygotować wyjątkowe gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami w sosie borowikowym – danie nagrodzone w konkursie „Kobieta Przedsiębiorcza w stylu wege”. To opowieść o kuchni, w której prostota łączy się z bogactwem tradycji, a każdy kęs smakuje jak powrót do rodzinnego domu. Zapraszamy do oglądania!
Komentarze
Polecamy Komisja Zbigniew Ziobro
Wiadomości
Najnowsze

Kayah w tym roku pożegnała mamę, tatę i psa: "Gdy żegnasz matkę, żegnasz kawał siebie"

Wojewoda trafił przed sąd za zdjęcie krzyża

Rząd rezygnuje z tarczy antykorupcyjnej przy kluczowym przetargu kolejowym – transparentność zagrożona?
