Domowe leczo – kulinarna opowieść z Lubelszczyzny
W najnowszym odcinku „Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny” przenosimy się nad malowniczy Zalew Dębowy Las w gminie Żmudź. To miejsce, gdzie lokalni rolnicy od pokoleń uprawiają warzywa i zboża, a z plonów powstają tradycyjne, pełne smaku potrawy. Tym razem gospodynie zaprezentują swoje sprawdzone przepisy na domowe leczo – przygotowane z marchewek, ziemniaków, papryki, pomidorów i cukinii, prosto z przydomowych ogródków. W odcinku zobaczymy, jak krok po kroku powstaje to barwne danie. To opowieść o smaku, tradycji i gościnności, jakie od zawsze wyróżniają Lubelszczyznę.
Komentarze
Polecamy Polityczna Kawa
Wiadomości
Najnowsze
Legenda debla kończy karierę i żegna się na paryskich kortach
Marcin Warchoł wskazuje na manipulacje KOWR-u ws. afery CPK. "Henryk Smolarz okłamywał opinię publiczną"
Marcin Mroczek pokazał zdjęcie z Kasią Cichopek ze ślubu! Padły piękne słowa do nowożeńców