Chleb cebulowy i fasolowe smarowidło [wideo]

W nowym odcinku „Tradycyjnych Smaków Lubelszczyzny” odwiedzamy malowniczą gminę Nielisz – miejsce zwane „gminą nad wielką wodą” dzięki Zalewowi Nielisz, który jest sercem tej okolicy i jej największą atrakcją. To tutaj działa koło gospodyń z wieloletnią tradycją, którego członkinie z pasją gotują, śpiewają i tworzą rękodzieła. W tym odcinku gospodynie przygotują aromatyczne smarowidło fasolowe z czosnkiem niedźwiedzim i wędzoną papryką, a także chrupiący chleb cebulowy. To kulinarna podróż pełna tradycji, smaku i gościnności, której nie można przegapić! Zapraszamy do oglądania!
Komentarze
Polecamy Komisja Zbigniew Ziobro
Wiadomości
Najnowsze

Kayah w tym roku pożegnała mamę, tatę i psa: "Gdy żegnasz matkę, żegnasz kawał siebie"

Wojewoda trafił przed sąd za zdjęcie krzyża

Rząd rezygnuje z tarczy antykorupcyjnej przy kluczowym przetargu kolejowym – transparentność zagrożona?
