Gotuj w zgodzie z rytmem natury! Zapraszamy do lektury

Artykuł
Gotuj w zgodzie z rytmem natury
Fot. Canva

Gotowanie w zgodzie z rytmem natury? Nic prostszego. Patrycja Machałek w swojej nowej książce przygotowała ponad 100 przepisów z wykorzystaniem dzikich ziół, chwastów, kwiatów oraz liści drzew.

Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek - wszystkie te miejsca skrywają dzikie rośliny będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.

W książce znajdują się przepisy na:

     * drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu
     * marmoladę z dzikiej forsycji
     * surówkę z liśćmi lipy
     * leśny dżin z jałowca
     * pokrzywowe kluseczki

I wiele innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin.

few_670

Źródło: materiały prasowe

Komentarze
Zobacz także
Nasze programy