Gotuj w zgodzie z rytmem natury! Zapraszamy do lektury
Gotowanie w zgodzie z rytmem natury? Nic prostszego. Patrycja Machałek w swojej nowej książce przygotowała ponad 100 przepisów z wykorzystaniem dzikich ziół, chwastów, kwiatów oraz liści drzew.
Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek - wszystkie te miejsca skrywają dzikie rośliny będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.
W książce znajdują się przepisy na:
* drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu
* marmoladę z dzikiej forsycji
* surówkę z liśćmi lipy
* leśny dżin z jałowca
* pokrzywowe kluseczki
I wiele innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin.
Najnowsze
PILNE: Śledztwo ws. śmierci Barbary Skrzypek. Prokuratura zdecydowała [KOMUNIKAT]
Masłowska oskarża Helenę Englert o „ordynarną kradzież”. Aktorka odpowiada: „To miał być hołd”
Duch: Tusk to człowiek Merkel, a Merz przez lata z nią walczył
HIT DNIA